Facility Management Vlaanderen afl 3/3


In de laatste aflevering van Manager TV over Facilities staat vastgoed centraal! Joke Van der Flaes neemt een kijkje bij het administratief centrum van de gemeente Zoersel, vroeger een klooster. Je komt meteen in een open, luchtige ruimte. Katrin Janssen van de gemeente Zoersel vertelt waarom het belangrijk is om een transparant en multifunctioneel gebouw te hebben en heeft over het positieve effect dat ze hiermee willen bereiken bij de mensen.
Francis Joris, Specialist Immobiliën IFMA, geeft de drie pijlers mee waarop de gemeente berust met name de instandhouding, het facilitaire en de bedrijfsstructuur. Hij sluit het eerste deel af door te spreken over het energieverbruik en de impact van de gebruikskost van een gebouw.

In het tweede deel van de reportage wordt er gesproken over het belang van een goed gebouwenbeheer dat zorgt voor een betere werkomgeving en een verhoogde productiviteit. Francis Joris heeft het vooral over de impact van de facilities, zoals de assets en de gebruikskost van het gebouw.
Yves Vanhooland, Voorzitter IFMA, heeft het over het belang van flexplekken in een bedrijf. Manager van IFMA Yves Stevens geeft zijn visie over de facility manager als people manager. Francis Joris vertelt waarom het zo cruciaal is dat een werknemer zich huisvest in een bedrijf. Tot slot geeft Anjes Daems haar visie over de impact van een goede facility manager die zijn weg vindt in de particuliere immobiliën.