Mechelen aflevering 2


Mechelen is in alle opzichten een stad met ambitie: ze wil uitgroeien tot een economische toplocatie in Vlaanderen. En daarvoor heeft ze verschillende troeven in handen.
Ook de verscheidenheid van de economische activiteiten, de brede waaier van sectoren die er vertegenwoordigd is en de gunstige vastgoedprijzen zijn belangrijke factoren die de Stad Mechelen graag uitspeelt. Daarom heeft het stadsbestuur ook een duidelijke economische visie uitgebouwd en daaraan meteen een aantal concrete actiepunten gekoppeld.
De stad wil dus duidelijk een gangmaker zijn voor de bedrijfswereld: vanuit een degelijke zelfkennis wil ze haar troeven maximaliseren en zo een aantrekkelijke partner zijn voor nieuwe ondernemingen. En dat kan al met enkele heel praktische initiatieven. Zo wordt er tegen februari 2011 gewerkt aan een eigen Mechelse bedrijvengids en krijgt elke onderneming toegang tot een gespecialiseerd elektronisch loket van de stad waardoor een groot aantal administratieve handelingen online kunnen verlopen of heel wat relevante informatie opgevraagd kan worden.