Wetteren


Wetteren is een middelgrote centrumgemeente die gestaag aan het groeien is. De laatste 15 jaar is het inwonersequivalent met 1.000 personen gestegen. Dit heeft enorme gevolgen op de groei, niet alleen voor werkgelegenheid maar ook naar bewonersgroei, toerisme, cultuur en sport. Dit beïnvloedt ook de bedrijven die naar Wetteren trekken. Wetteren telt een 17-tal heel grote bedrijven, vertelt Burgemeester Alain Pardaen. Verder heeft hij het over dé grote troef van Wetteren, namelijk de ligging.
Schepen van economie, Anne-Marie Hoebeke, geeft nog iets meer toelichting bij de goede toegankelijkheid van de gemeente voor bedrijven en heeft het ook over het onderwijsaanbod in Wetteren.

Wetteren wordt een bloemen- en plantengemeente genoemd. De rozen en de rozenteelt zijn erg belangrijk in het toeristisch aanbod van Wetteren omdat de floraliënroute hiermee te maken heeft. Toerisme in Wetteren zit heel erg in de lift. De fietsroute langs de rozenvelden wordt door de toeristen heel erg gesmaakt maar er is ook een prachtig aanbod voor mensen die willen wandelen, de kerk of het gemeentehuis willen bezoeken, beweert Lieve De Gelder, schepen van toerisme.