Equicoaching – team exercise “the jump”


Equicoaching
Equicoaching is een manier van coachen waarbij paarden worden ingezet om een actiepunt, een nieuwe denkpiste of een plan te verwezenlijken. Tijdens een teamsessie primeert de groepsanalyse, waarbij het team zelf leert zien hoe dingen anders, beter, efficiënter of met meer impact kunnen. Daar worden de krijtlijnen getrokken voor de manier waarop de deelnemers verder met elkaar zullen omgaan. De actie die ze willen ondernemen, proberen ze ook meteen uit, zeg maar met én NAAST een paard, als symbool voor wat er onderling is besproken.

Bij Equicoaching is het laatste deel van het woord het meest belangrijke: het gaat namelijk om coaching. Het individu of het team vindt een andere, betere en efficiëntere manier van functioneren. Het eerste deel, “equus”, betekent in de eerste plaats “paard”. Het concrete punt dat men wil veranderen, wordt na een voorgesprek uitgeprobeerd naast een paard. Maar “equi” komt ook van “equilibrium” of evenwicht, want equicoaching staat evenzeer voor evenwicht in denken, voelen en doen.

Ben jij geïnteresseerd in Equicoaching? Nieuwsgierig naar de zin ervan? En wil je graag ontdekken hoe een paard mensen helpt om zichzelf te ontwikkelen? Of wil je gewoon de voordelen op korte en lange termijn leren kennen? Contacteer Lieve Vermeulen via equicoaching.org