3SI Security Systems


3SI Security Systems werd in 1979 opgericht in de Verenigde Staten en groeide sindsdien uit tot de wereldleider in de beveiliging van contant geld en waardepapieren. De onderneming ontwikkelt een brede waaier van oplossingen om misdaad te voorkomen en misdadigers te vatten.

3SI Security Systems steunt op de meest innovatieve en efficiënte technologie om de geldstromen in elke fase te beveiligen en gestolen geld of waardepapieren te recupereren. Die toepassingen kunnen allemaal in één en hetzelfde 3SI-product geïntegreerd worden.

Zo is er een ontwaardingsysteem op basis van inkt, dat men kan inbouwen in de courante geldladen van geldautomaten en kassa’s van kleinhandels. Bij een tweede systeem komt er rook vrij bij een poging tot diefstal, die het gestolen geld en de waardepapieren vernietigt.

Aan de hand van dna-makering kan de oorspronkelijke eigenaar van gestolen geld opgespoord en vergoed worden. Voor de beveiliging van geldautomaten maakt 3SI dan weer gebruik van een systeem dat het gas bij een poging tot diefstal detecteert en neutraliseert, nog voor het tot ontploffing kan komen.

Ten slotte ontwikkelde 3SI Security Systems een satellietsysteem voor het lokaliseren van gestolen geld of waardepapieren, waarbij de locatie in real time op een kaart verschijnt.

www.3sisecurity.eu