A12 aflevering 5


De naam Strombeek – Bever horen we zo goed als elke werkdag op de radio. In de ochtendlijke verkeersberichten, weliswaar. In deze deelgemeente van Grimbergen sluit de A12 aan op de Grote Ring rond Brussel. De bekende Parking C, die gebruikt wordt voor de Expohallen en het Heizelstadion, ligt grotendeels op het grondgebied. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat hier geregeld files staan, en dan drukken we ons nog zacht uit. Toch blijkt de ligging net één van de grote voordelen van Grimbergen.
Ondernemers vinden in Grimbergen een gemeentebestuur dat hen met open armen verwelkomt. Zo wordt hard gewerkt aan de realisatie van één economieloket. Het is maar één van de vele ambitieuze toekomstplannen.

Het klinkt misschien vreemd op een zeer kleine afstand van Brussel, maar Grimbergen heeft nog heel wat vrije ruimte achter de hand om te ondernemen. De inwoners van Grimbergen en zijn deelgemeenten hebben heel wat financiële mogelijkheden. Altijd fijn voor potentiële ondernemers om te horen, natuurlijk. Even ten noorden van Grimbergen en eveneens gelegen in de Groene Gordel rond Brussel vinden we Meise. De Nationale Plantentuin van Meise, die kent iedereen. Al was het maar wegens de discussie over wie nu eigenlijk bevoegd is. Vlaanderen of toch de federale overheid. Enkele minuten vooraleer we via de A12 Brussel bereiken, rijden we er rakelings langs. Als fusiegemeente telt Meise nog de deelgemeentes Wolvertem en Oppem.