ABC Corporation


Dieselmotorenproducent ABC, ofwel Anglo-Belgian Corporation, is reeds bijna een eeuw lang gevestigd in Gent. Naast 225 medewerkers kan de onderneming ook terugvallen op een 80-tal agenten wereldwijd.

De ABC dieselmotoren staan bekend voor hun stevigheid en hun lage verbruik van brandstof en olie. Ze zijn dan ook populair in veeleisende omgevingen, zoals streken met een tropisch klimaat. Sleepboten op het Kanaal, de Noordzee en de Scheldemonding zijn uitgerust met ABC-motoren, net als tal van vissersboten, veerboten, zee- en rivierschepen.

In het vakgebied van de overslag van goederen maakt men eveneens gebruik van de krachtige en duurzame dieselmotoren van de Gentse producent, onder meer in de havenmonding in Vlissingen en Terneuzen.

Ook de NMBS erkent het legendarische vermogen en de betrouwbaarheid van ABC. Locomotieven, waarvan het cijfer begint met 77 of 78, zijn uitgerust met een ABC-dieselmotor.

ABC focust op intensieve research en development om de meest betrouwbare motoren te produceren. Op basis van de feedback van de agenten, blijft de ontwikkelingsafdeling technische verbeteringen aanbrengen.

De onafgebroken investeringen in kwaliteitscontrole uiten zich in een opmerkelijke duurzaamheid en werkzekerheid. Bovendien voldoen de motoren aan alle geldende emissienormen.

www.abcdiesel.be