AZ Sint-Maarten


Met zijn 700 bedden, 80 dagziekenhuisplaatsen en drie campussen is het Algemeen Ziekenhuis Sint-Maarten één van de grootste regionale ziekenhuizen in Vlaanderen. Jaarlijks worden er meer dan 40.000 patiënten behandeld, de helft in dagbehandeling. Daarnaast bezoeken nog eens 280.000 patiënten de poliklinieken voor een technisch onderzoek of een raadpleging. Sint-Maarten bedient de ruime regio rond Mechelen en Duffel.

Zowat alle medische diensten zijn vertegenwoordigd in het ziekenhuis en in functie van de behoeften in de regio wordt eveneens hooggespecialiseerde geneeskunde aangeboden. Het AZ werkt multidisciplinair.

De 170 geneesheer-specialisten en meer dan 1.300 andere competente en enthousiaste medewerkers hebben bij alles wat ze ondernemen het welzijn van de patiënt en een hoogstaande kwaliteit van de zorg voor ogen. Onder meer vanuit die optiek werkt het AZ Sint-Maarten samen met andere zorgverstrekkers, ziekenhuizen uit de regio en universitaire centra. Bovendien streeft het algemeen ziekenhuis naar een zorgverlening die voor iedereen betaalbaar is.

AZ Sint-Maarten hoopt tegen 2016 zijn plannen te realiseren om de drie campussen samen te brengen in één nieuwbouwziekenhuis in Mechelen. Die infrastructuur zal beschikken over 654 ziekenhuisbedden en 96 plaatsen in het dagziekenhuis.

www.azsintmaarten.be