Beelen Advocatenkantoor


Jurist Bert Beelen richtte in 1978 zijn eigen advocatenkantoor op te Leuven. Het kende een snelle evolutie. Vandaag zijn er zestien advocaten en zes bedienden verbonden aan het kantoor.

De oprichter begreep al snel dat Beelen Advocaten moet overschakelen naar een structuur met verschillende juridische cellen, elk met eigen competenties. Binnen iedere cel werkt een multidisciplinair team rond specifieke thema’s.

Het advocatenkantoor kan dan ook terugvallen op een ruime ervaring en expertise in uiteenlopende rechtstakken. Ondertussen begeleidt Beelen Advocaten reeds meer dan dertig jaar de publieke sector. Zowel steden en gemeenten, intercommunales, de Vlaamse overheid als overheidbedrijven doen een beroep op het kantoor voor juridische ondersteuning.

Beelen is sterk onderlegd in Publiek-Private Samenwerkingen en volgt dergelijke projecten op in heel Vlaanderen. Een mooi voorbeeld daarvan is de vernieuwing van de stationsomgeving met de uitbreiding naar Kessel-Lo. Het Kop van Kessel-Lo project omvatte hotels, winkels, kantoorcomplexen en woonvoorzieningen.

Sinds de recente oprichting van het advocatennetwerk Alinea, beschikt Beelen Advocaten nu over vestigingen in Leuven, Aalst en Antwerpen. Van daaruit kan het kantoor klanten uit heel Vlaanderen zijn juridische dienstverlening aanbieden.

www.beelenadvocaten.be