Bombardier


Bombardier Transportation is de wereldwijde nummer 1 in spoorwegtechnologie. De onderneming bouwt en ontwikkelt duurzame transportoplossingen met oog voor comfort, innovatie en het milieu.

De sterk gediversifieerde vestiging in Brugge bouwt trein-, tram- en metrostellen voor zowel binnen- als buitenlandse klanten. Ze neemt tevens het onderhoud, de renovatie en de herstelling van de bestaande vloot voor haar rekening. Verder legt ze zich toe op de automatisering van rijtuigen en de communicatie tussen rijtuig en het spoornet. De organisatie steunt op zelfsturende teams, met de nodige coaching en begeleiding.

Technologische innovatie vormt één van de speerpunten van de onderneming. Zo kwam – in samenwerking met Flanders Drive – een kwaliteitssysteem tot stand, waar alle operatoren snel gegevens kunnen uitwisselen en de kwaliteitsaspecten in real time kunnen opvolgen. Deze tool komt de kwaliteit, de kostprijsbeheersing en de leverbetrouwbaarheid ten goede.

Eveneens in samenwerking met Flanders Drive en andere partners legt Bombardier Brugge zich vandaag reeds toe op de revolutionaire technologie van het inductief laden van voertuigen. Hierbij wordt de energie draadloos overgebracht.

Met 150 jaar expertise en 700 medewerkers vormt Bombardier Brugge een belangrijke partner voor het Europese openbaar vervoer van vandaag en morgen.

www.bombardier.com