Brasschaat: militair erfgoedgebied én bedrijvenhub


Gemeente Brasschaat is de poort naar de Noordertuin van Antwerpen. Bekend voor zijn talrijke groengebieden en militaire erfgoed. Zo ontdekt u er nog heel wat sporen van de oorlog, zoals het Fort van Brasschaat, de antitankgracht en het Kamp van Brasschaat. In de groene gemeente vindt u rust in het Gemeentepark, De Mik, De Inslag en De Uitlegger. Of kuiert u liever in de villawijken rond?

Brasschaat doet er alles aan om zijn bezoekers en inwoners in de watten te leggen. Met moderne winkelgebieden, gezellige terrassen en veel voorzieningen voor wandelaars en fietsers. Zoals een oplaadpunt voor elektrische fietsen en picknickbanken. Bovendien heeft Brasschaat een hart voor haar lokale economie. Het is een gemeente met de warmte van een dorp, en het aanbod van een stad, vertelt burgemeester Koen Verberck.

Langs de Sint-Jobsesteenweg ligt de Lt. Coppenskazerne. In de tweede wereldoorlog was het een militaire kazerne. Vandaag zorgt het gebied voor 23.000 m2 industrieterrein. De milieuvriendelijke en moderne kmo-zone trekt heel wat internationale bedrijven aan. En zorgt dus voor jobs in de streek. In het bedrijvencentrum is er ruimte voor kantoren, bedrijven en groene laad- en loszones – inclusief fiets- en wandelpaden. Campus Coppens ligt vlak bij de autosnelweg, en is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer.