Brouwerij Slaghmuylder


Brouwerij Slaghmuylder werd reeds in 1860 opgericht te Ninove en behield al die jaren zijn verankering met de streek. Het is honderdvijftig jaar later nog steeds een onvervalst familiebedrijf, waar inmiddels de vijfde generatie aan de brouwketels staat.

Slaghmuylder produceert de bittere Slag pils die uitsluitend in de cafés van Ninove verdeelt wordt, en Witkap Paterbier dat vooral in de omliggende regio bekend is. Lang voor er van kwalitatieve streekproducten sprake was, voldeed de brouwerij reeds aan deze definitie.

Tot vandaag blijft de brouwerij voortbouwen op haar rijke traditie en vooruit kijken naar de toekomst. De ambitie is niet zozeer uit te groeien tot een grote speler, wel integendeel. Als kleinschalige producent een artisanaal en streekgeboden kwaliteitsproduct op de markt brengen is al een voldoende grote uitdaging.

Brouwerij Slaghmuylder stelt haar deuren graag open voor het publiek. Het is een levend brouwerijmuseum, waar geïnteresseerden talrijke oude gereedschappen, bierattributen en oude reclames kunnen bewonderen. De unieke stoommachine uit 1910 kan trouwens nog steeds draaien, aangedreven door stoom.

Een bezoek aan het museum kan afgesloten worden met de degustatie van een speciaal biermenu. Het uitgesproken aroma van de bieren maakt ze namelijk zeer geschikt om te gebruiken in gastronomische bereidingen.

www.witkap.be