Brugge aflevering 1


Wie Brugge zegt, denkt meteen aan de Grote Markt met zijn historische gevels en het Belfort. We zouden Brugge te kort doen als we alleen maar vertelden over het roemrijke verleden, deze bruisende hoofdstad van West-Vlaanderen staat voor nog zoveel meer.
Maar liefst 6.000 hogeschoolstudenten kiezen voor de derde grootste stad van Vlaanderen om er hun diploma te behalen. Dit aantal stijgt elk jaar met 5 procent. De drie Brugse hogescholen samen – KHBO, Howest en het internationaal getinte Europacollege – bieden een complete waaier aan studierichtingen.

Met amper 5,47 procent werkloosheid scoort Brugge veel beter dan het Vlaamse gemiddelde. De roep vanuit het bedrijfsleven naar gemotiveerde en vakbekwame werkkrachten is gigantisch.

Als één van de Vlaamse centrumsteden scoort Brugge op talrijke vlakken bijzonder sterk. Brugge heeft de op één na grootste werkzaamheidsgraad van alle Vlaamse steden. Bedrijven krijgen hier alle kansen om zich te ontwikkelen en te groeien.

Op vlak van toerisme pakt Brugge uiteraard gretig uit met zijn historisch patrimonium. Om deze toeristische pijler extra te verstevigen, investeert het stadsbestuur fors in de uitbouw van evenementen en een professionele marketing. Het stimuleren van het wintertoerisme vormt daarbij één van de concrete doelen.