Brugge aflevering 2


De haven van Zeebrugge is de tweede grootste van het land. Ze behoort zelfs tot de belangrijkste én snelst groeiende zeehavens van Europa. De voorbije twintig jaar ontwikkelde de haven van Zeebrugge zich van een bescheiden transithaven tot een internationaal distributiecentrum voor een brede waaier aan goederen, met focus op containers, stukgoed, nieuwe auto’s en aardgas.
De haven van Zeebrugge vormt een belangrijke locomotief voor de economie in de hele Brugse regio. Zo genereren de havengerelateerde bedrijven heel wat omzet voor andere sectoren.

Al eeuwenlang speelt Brugge een pioniersrol in de gezondheidszorg. Denk maar aan de historische site Oud Sint-Jan, waar in de 19de eeuw één van de eerste hospitalen van Europa zijn onderdak vond. Nog steeds torent de zorgsector als grootste werkverschaffer boven de andere economische sectoren uit. 1 op 5 actieve Bruggelingen werkt in de zorgsector. De zorgsector in Brugge overstijgt de aanwezigheid van ziekenhuizen, woonzorgcentra en serviceflats. Tal van innovatieve health care bedrijven vestigden zich in de regio, ondersteund door de talrijke kenniscentra en hogescholen.