Bruggeman


Bruggeman is reeds sinds 1884 actief in de wereld van gedistilleerde producten en was al die tijd gevestigd in de Arteveldestad. De focus ligt op jenever met topmerken als Peterman, Hertekamp en Fryns, maar het aanbod omvat verder ook een brede waaier van geestrijke dranken in alle categorieën.

Vandaag stelt Bruggeman 45 mensen tewerk en is de onderneming goed voor een jaarproductie van tien tot elf miljoen liter. Daarmee geniet ze een gevestigde reputatie in de foodsector, de retailwereld en de horeca op de Belgische en de Luxemburgse markten. Vooral Peterman geldt als een innovatieve voortrekker op de groeimarkt van de jenevers.

Bruggeman dankt zijn commercieel succes aan de zin voor kwaliteit en het aanwezige vakmanschap, dat zich uit in de delicate samenstelling en de evenwichtige aroma’s van de geproduceerde dranken.

In 2009 sloot Bruggeman een overeenkomst af met de Franse Groep La Martiniquaise. Dit betekent een belangrijke wissel voor de toekomst en biedt perspectieven om nieuwe buitenlandse markten te veroveren. De portefeuille omvat nu ook producten als Label 5 whisky, Poliakov wodka en andere producten met een interessant marktaandeel in Frankrijk. Diversificatie en internationalisering zijn dan ook sleutelbegrippen in de Bruggeman strategie.

De geschiedenis van Ryhove gaat terug tot de vroege jaren 60 van de vorige eeuw, wanneer de Beschermde Werkplaats boven de doopvont werd gehouden. Vandaag is het is een maatbedrijf uit de sociale economie, met als voornaamste doestelling de tewerkstelling van personen met een handicap uit de Gentse regio.

Handling en montage vormen de belangrijkste activiteiten van de onderneming. Op verzoek vaardigt Ryhove ook teams van mensen af, om ter plaatse bij de klant opdrachten tot een goed einde te brengen. De klantenkring situeert zich in de grafi-media wereld en omvat drukkerijen, publiciteitsagentschappen en reclamebureaus.

Voor hen verzorgt Ryhove onder meer grafische afwerking, handling van mailings, verpakken en ompakken van boeken, onder folie brengen van allerhande producten… Het kan daarbij zowel om manuele als machinale afwerking gaan.

Bij Ryhove werken er zowat 400 mensen, waarvan 320 met een beperking. Die worden beoordeeld op hun competenties, om hen een passende en blijvende tewerkstelling te verzekeren.

Tegelijk wil de onderneming winstgevend zijn met het oog op nieuwe investeringen en het uitbreiden van de afzetmarkt. Het sociaal-economisch bedrijf profileert zich dan ook als een moderne KMO, die staat voor hoogstaande kwaliteit, feilloze dienstverlening, uitgebreide expertise, knowhow, stipte leveringstermijnen en concurrentiële tarieven.

www.bruggeman.be