Constructiebedrijf Ivens


Constructiebedrijf Ivens stelt zich reeds meer dan tachtig jaar tot doel de beste opslagtanks van de markt te produceren. Het familiebedrijf vervaardigde oorspronkelijk stookolieketels, maar levert vandaag wereldwijd mastodonten van opslagtanks. Zelfs op de Zuidpool bewijzen die dagelijks hun kwaliteit.

Tal van multinationale petrochemische bedrijven uit de Antwerpse haven, maar ook uit de rest van België, Nederland, Frankrijk en Luxemburg doen een beroep op de expertise van Ivens.

Het constructiebedrijf ontwerpt, vervaardigt en installeert opslagtanks in carbonstaal, roestvrij staal of duplex en in alle denkbare formaten. Dochterbedrijf Ivens Transport- en Kraanbedrijf staat in voor het vervoer.

Afhankelijk van de vereisten voor de tank en de wensen van de opdrachtgever, hanteert Ivens drie formules. Van de kant-en-klare levering van tanks tot 6.000 m3 over on-site constructie door eigen medewerkers van megatanks tot meer dan 60.000 m3 tot het afleveren van een compleet bouwpakket.

Op verzoek coördineert Ivens de bouw van een volledige tankterminal van ontwerp tot ingebruikname. De onderneming neemt tevens de productie van pijpleidingen, drukvaten, reactoren, staalconstructies en laadterminals voor haar rekening.

Ten slotte onderhoudt, renoveert en inspecteert Ivens bestaande opslagtanks. De technici zijn 7 dagen op 7 de klok rond bereikbaar.

www.ivens-cb.be