Cypress Semiconductor


Cypress Semiconductor is een van oorsprong Amerikaanse onderneming uit Silicon Valley, die beeldsensoren ontwikkelt en produceert. Het bedrijf geldt als een wereldspeler binnen zijn vakgebied. De Belgische afdeling is gevestigd te Mechelen.

Digitale beeldsensoren worden geïmplementeerd in tal van toepassingen. Sommige gebruiken we in het dagelijkse leven, zoals beeldschermen van gsm’s, computers of uiteenlopende touchscreens. Andere behoren tot de typische hi-tech domeinen, zoals industriële en medische beeldvorming, wetenschappelijke instrumenten, ruimtevaart, beveiliging en militaire applicaties.

Vrij uniek in de benadering van Cypress Semiconductor is het aanbieden van complete turnkey oplossingen, van ontwerp en productie tot het uittesten en het bieden van klantenondersteuning. In functie van de specifieke wensen en behoeften van de eindklant bestaat de inbreng van Cypress louter uit het ontwikkelen van een chip tot het uitwerken van een totaalconcept op maat.

De organisatie van Cypress Semiconductor steunt op een aantal basiswaarden, zoals technologie, innovatie, kwaliteit en duurzaamheid. De onderneming is een technologische innovator met tal van patenten op haar naam. De portfolio van Cypress bevat meer dan 50 custom producten en 10 standaard producten.

www.cypress.com