Deco


De Brugse onderneming DECO (Diving Engineering & Consultancy Office) is internationaal actief in het bedenken en uitwerken van oplossingen voor inshore en offshore onderwaterwerkzaamheden.

De offshore diensten omvatten onder meer bijstand tijdens de installatie van windmolenparken op zee. Daarbij staat DECO in voor een breed takenpakket, zoals duikwerkzaamheden, het uitvoeren van inspecties met ROV’s (van op afstand bestuurde units), het baggeren en reinigen van pre-piles en het snijden van overlengte.

DECO beschikt over een hogedruk abrasieve waterjet snijsysteem, dat de onderneming intern ontwikkelde. Op die manier kan het gereedschap ontwerpen op maat snijden voor elk project. Bij de decommissionering van olie- en gasbronnen maakt DECO dan weer gebruik van speciale snij-eenheden, die palen van binnen naar buiten kunnen snijden.

Naast snijwerk verzorgt de onderneming tevens baggerwerkzaamheden. Daarbij behoort een pre- en post-inspectie met de ROV’s eveneens tot de mogelijkheden.

De laatste innovatie van het hoogtechnologische bedrijf bestaat uit een magnetisch rupsvoertuig met daarop een gemonteerde snijkop, die alle denkbare vormen kan snijden. Meteen een nieuwe dimensie in het klantgerichte maatwerk, dat DECO ondertussen reeds zestien jaar aanbiedt.

www.deco-diving.be