Dendermonde aflevering 4/5


Dienstverlening staat centraal in aflevering 4 van Manager TV Dendermonde en daarom breng Joke Van Der Flaes ook een bezoekje aan het AZ Sint-Blasius. Hugo Casteleyn legt uit dat het ziekenhuis probeert om zieke mensen zo weinig mogelijk in het ziekenhuis te laten overnachten. Ze maken hiervoor gebruik van de nieuwste medische technieken en wetenschappelijke inzichten. Ook is het belangrijk dat de mensen de juiste informatie krijgen en dat de wachttijden geminimaliseerd worden.
Verder geeft Theo Janssens, Schepen Sociale Zaken, iets meer uitleg bij het strijkatelier dat vanuit het OCMW georganiseerd word. Doel is om kansen te creëren voor mensen die het moeilijk hebben op de reguliere arbeidsmarkt. Maar ook aan huisvesting, bejaardenzorg en kinderzorg wordt veel aandacht besteed.

Naast het sociale beleid zijn ook onderwijs en tewerkstelling belangrijke items in Dendermonde. Dat blijkt ook uit het grote aantal scholen. Carine Verhelst, Schepen Onderwijs, legt uit dat Dendermonde gekend is als een scholenstad met dagelijks een 11000tal leerlingen in verschillende scholen, ingericht door verschillende onderwijsnetten, waar het stadsbestuur er één van is. Freddy Van Malderen, VDAB, legt uit ‘hoe hoger de scholingsgraad hoe hoger de kans op tewerkstelling’. Met de tewerkstelling gaat het in Dendermonde ook opvallend goed, in vergelijking met de rest van Vlaanderen.
Burgemeester Piet Buyse legt uit dat Dendermonde een regionale stad is, waar diensten erg belangrijk zijn, zowel voor de lokale bevolking als ver daarbuiten. Thérèse Van Gucht, Schepen Personeel: ‘Wij beschouwen onze inwoners als klanten, wij willen hen de beste dienstverlening verzekeren’.