E34


Turnhout, de hoofdstad van de Kempen, heeft een rijke commerciële geschiedenis. Economisch is de stad echter pas bekend geworden door z’n papierindustrie. Ook nu nog is met Carta Mundi de wereldspeler van de speelkaarten hier gevestigd. Turnhout draagt dan ook met trots de titel van speelkaartenstad.

Turnhout ligt pal op de E34, netjes in het midden tussen Eindhoven en Antwerpen. Het is dan ook een aantrekkelijke stad voor zowel jonge gezinnen om er te wonen, als voor bedrijven die zaken doen met ondernemingen uit de Antwerpse Haven of Eindhoven.
Wie Kempen zegt, denkt automatisch aan mooie natuur en eindeloze zandvlaktes. Beerse is een buurgemeente van Turnhout en de aanwezigheid van deze aantrekkelijke omgeving, gecombineerd met een boeiend en fraai centrum maakt van Beerse een gemeente waar het aangenaam leven is.

Samen met Vosselaar, Oud-Turnhout en Turnhout maakt Beerse deel uit van de Stadsregio Turnhout, een voor Vlaanderen unieke samenwerking tussen vier gemeenten om onder meer wonen en werken in de regio te stimuleren.