Effectcom


Effectcom werd drie jaar geleden opgericht met als doel bedrijven te ondersteunen bij hun verkoopstrategie aan de hand van teleservices, die evenwel veel verder reiken dan louter telemarketing.

De onderneming beschikt over een team van acht medewerkers, die als native speakers klanten contacteren in het Nederlands, Frans, Engels, Duits, Hongaars, Zweeds, Noors, Fins en Deens. Zij kunnen tevens bogen op een gedegen ervaring in marketing en verkoop. Vanuit die expertise denken ze mee met de klant en treden ze proactief op om telkens weer een overtuigend verkoopverhaal te brengen – speciaal ontwikkeld voor elke opdracht.

Naast Business Profiling (het definiëren van de doelgroep en de meest geschikte contactpersonen), kan Effectcom ook een deel van de pre-sales voor haar rekening nemen en zelfs afspraken boeken voor de vertegenwoordigers van de klant of de uitnodigingen voor bedrijfsevents opvolgen.

Op die manier functioneren de medewerkers als een back office dat instaat voor het voorbereidende werk. Resultaat? Het sales team van de opdrachtgever kan zich integraal toeleggen op de verkoop.

Effectcom maakt zoveel mogelijk gebruik van de bestaande CRM- en ERP-systemen van de klant. Zo verloopt de opvolging niet alleen superefficiënt, maar is de return on investment ook meteen duidelijk in de rapportering.

www.effectcom.be