Enfocus


Enfocus is een Belgisch softwarebedrijf dat in 1993 werd opgericht in Gent, maar zijn oplossingen wereldwijd verkoopt via een uitgebreid distributienetwerk. De onderneming stelt een vijftigtal mensen tewerk.

Enfocus ontwikkelt innovatieve, flexibele en betaalbare softwareoplossingen voor de grafische sector. Deze programma’s dragen bij tot het optimaliseren van de communicatie tussen de ontwerpers enerzijds, en de drukkers en uitgevers anderzijds.

De oplossingen van Enfocus kunnen onderverdeeld worden in twee categorieën. In de eerste plaats is er de ‘Pitstop’ productlijn, die het mogelijk maakt pdf-bestanden te bewerken en een kwaliteitscontrole uit te voeren. Binnen dit vakgebied is Enfocus de onbetwiste marktleider.

De tweede productlijn ‘Switch’ wordt ingezet om manuele en vaak herhaalde taken te automatiseren. Zo besparen de gebruikers tijd en geld, maar kunnen ze ook beter focussen op hun echte werk.

Enfocus kent een explosieve groei. Wereldwijd maken reeds meer dan 100.000 klanten gebruik van de oplossingen van het Gentse bedrijf. Bovendien blijft de kwaliteit van de software niet onopgemerkt in andere sectoren.

De slogan van Enfocus luidt niet toevallig ‘You first’. De onderneming luistert naar de concrete behoeften van de markt en ontwikkelt vervolgens toptechnologie om hieraan tegemoet te komen.

www.enfocus.com