Engels


Het bedrijf D. Engels bestaat reeds sinds 1927 en wordt met Jan en Marc Engels nog steeds geleid door twee telgen van de familie.

De groothandel in vrijstaande en inbouwhuishoudapparatuur staat bij de kleinhandel en keukenbouwers bekend als een absolute specialist, die hen gedegen technisch-commerciële ondersteuning biedt. Zij kunnen samen met hun klanten langskomen in de toonzaal om een keuze te maken uit het bijzonder brede aanbod. Er vinden zelfs kookdemonstraties plaats, waarbij de mogelijkheden van de apparaten in de praktijk worden toegelicht.

Daarnaast omvat Engels ook een HVAC-afdeling (Heating, Ventilation, Airconditioning en Cooling) onder de naam Thermo Comfort. De onderneming verdeelt twee topmerken binnen deze markt. Enerzijds Dimplex, een toonaangevende producent van warmtepompen en elektrische verwarming, en anderzijds LG voor wat airconditioninhg betreft.

Warmtepompen eisen een steeds belangrijker plaats op in de bouwwereld, waar de wetgeving in de nabije toekomst het gebruik van hernieuwbare energie oplegt.

De afdeling Design & Decoration is ten slotte invoerder en verdeler in België van Himacs plaatmateriaal voor keuken, badkamers, gevelbekleding en de medische sector. Dit niet poreuze materiaal kan naadloos verwerkt worden en geproduceerd in zowat elke gewenste vorm en kleur.

www.engels.be