E.ON


E.ON is vandaag de grootste elektriciteit- en gasleverancier aan bedrijven in Europa. In 2009 kwam de onderneming in het bezit van de voormalige Electrabelcentrales van Langerlo en Vilvoorde.

E.ON is een wereldwijde producent van duurzame energie. Dankzij de elektriciteitsproductie van het eigen park van ruim tweeduizend windmolens, beschikken een miljoen huishoudens over groene energie.

De gascentrale van Vilvoorde maakt gebruik van een schone brandstof en in de centrale van Langerlo staat een conversie naar biomassa op stapel. Verder werkt E.ON momenteel tal van projecten uit rond zonne-energie, biogas en waterkracht. Op die manier draagt de leverancier zijn steentje bij tot de Europese doelstelling om de CO2-uitstoot tegen 2020 met 20% te verminderen.

E.ON België levert elektriciteit aan middelgrote bedrijven, elk met hun specifieke eigenschappen en behoeften. Het team in Vilvoorde bestaat uit een veertigtal medewerkers, een optimale mix van ervaring en jong enthousiasme.

Ondertussen gaat E.ON voortdurend op zoek naar efficiënte hoogtechnologische oplossingen om duurzaam te produceren en de schommelingen van energie uit zon en wind zo flexibel mogelijk op te vangen. De onderneming investeert weldra aanzienlijk in de centrale van Vilvoorde om precies die uitdagingen aan te gaan.

www.eon.be