ETIB


http://www.etib.be/

Sinds 20 jaar is ETIB toonaangevend in de kelderbouw. Jaarlijks worden meer dan 150 kelders gebouwd. De kelders worden groter én het gebruik ervan is totaal veranderd. De kelder wordt nu gebruikt voor: speelkamer, kamers voor jongeren, hobbyruimte, fitness, ontspanning, bureel, werkruimte, wasplaats enz. Door het nuttig gebruik van de kelder kan de bovenbouw verkleind worden, wat een besparing oplevert in de kosten van de bovenbouw. Dit compacter bouwen zal natuurlijk de energiefactuur verkleinen. Bovendien is het warmteverlies in de kelder ook veel kleiner.
Als deze dan ook nog wordt geïsoleerd kan men echt spreken van energiebewust bouwen.
Deze ervaring ligt aan de oorsprong van CONCRETE HOUSE. Als deze bouwwijze ook wordt toepast voor de bovenbouw, kunnen de bouwers er alleen maar voordelen uit halen. De eerste jaren werden de woningen nog gebouwd met een bekistingssysteem. Nu worden de wanden van de bovenbouw gemaakt met dubbelwandige gladde betonplaten, die ter plaatse worden opgevuld met beton.
Dit gaat veel sneller, de wanden zijn perfect glad, en alle voorzieningen voor electra e.a. worden ingebetonneerd. Dus is er achteraf geen kapwerk meer nodig en bepleisteringswerken zijn overbodig.