Flexitank Europe


Flexitank Europe met vestiging te Antwerpen biedt oplossingen voor het transport van onschadelijke vloeistoffen per schip. De onderneming ontwikkelde een aantrekkelijk alternatief voor vaten, IBC’s en ISO-tankcontainers.

De oplossing bestaat erin 20 voet containers om te vormen tot bulkcontainers, zodat het laadvermogen tot 35% stijgt. De capaciteit van de standaard Flexitank bedraagt 10.000 tot 26.000 liter. Op verzoek kunnen ook andere volumes aangeboden worden.

Na het aanbrengen van een beschermende laag in karton, kan de Flexitank opengevouwen worden. Die omvat vier elastische polytheen folies en een robuuste buitenlaag uit geweven polypropyleen.

Flexitanks zijn geschikt voor het transport van voedingsmiddelen en de meeste onschadelijke chemicaliën. Speciale voorzieningen vrijwaren de kwaliteit van koshere voeding of goederen die lucht- of watergevoelig zijn.

De Flexitanks voldoen aan de vereisten van de COA (Containers Owners Association) en rederijen beschouwen ze als veilige transportmiddelen voor vloeistoffen. De plaatsing is zo eenvoudig, dat de klant ze desgewenst makkelijk zelf kan uitvoeren.

Daarnaast kan Flexitank Europe ook oplossingen aanbieden voor het bulktransport van vaste stoffen, zoals bloem, suiker, koffie, rijst, graan of melkpoeder in containers van uiteenlopende formaten.

www.flexitank.be