Frisk


Halfweg de jaren tachtig bedacht een Belgisch ondernemer met de hulp van een farmaceutisch bedrijf een suikervrije en caloriearme powermint. Kort daarna werd de firma Frisk boven de doopvont gehouden in Leuven. Oorspronkelijk werden de Frisk muntjes alleen via de apotheek verkocht.

De productie vindt plaats in een vestiging in Nederland, het verpakken en verdelen gebeurt nog steeds in Leuven. Met een omzet van meer dan dertig miljoen euro is Frisk vandaag de marktleider voor ademverfrissende muntjes. Dit succes is ook de snoepgigant Perfetti niet ontgaan. Deze wereldwijde nummer drie in de snoepgoedsector nam de onderneming over in 1995.

Frisk is goed vertegenwoordigd in Europa, maar wordt wereldwijd verdeeld. Vooral de lancering in Japan was een commerciële voltreffer. Wekelijks vertrekken twee volle containers met muntjes naar het land van de rijzende zon. Dat zijn 70 miljoen doosjes per jaar.

De onderneming heeft een eigen afdeling voor onderzoek en ontwikkeling, waar men onafgebroken werkt aan innovaties en verbeteringen. Frisk onderscheidt zich onder meer door het voortdurend streven naar uit’munt’endheid. Dat kwaliteitsbewustzijn is voelbaar bij alle medewerkers en op elk niveau. Het is de basis van de sterke groei en het internationale succes van Frisk.

www.frisk.com