Fytolab


Bedrijven en organisaties in de voedingssector moeten vandaag beantwoorden aan bijzonder strenge veiligheids- en kwaliteitsvereisten vanwege zowel de gebruikers als de overheden. Als gespecialiseerd en onafhankelijk laboratorium ondersteunt Fytolab hen met residuanalyses van pesticides en mycotoxines in groenten, fruit en gewassen. Jaarlijks worden er zo 32.000 stalen geanalyseerd.

Het labo kende de voorbije tien jaar een voortdurende groei en is vandaag internationaal erkend als een vooraanstaande speler in de ondersteuning van voedselveiligheid en goede landbouwpraktijken. Naast een nationale focus ontwikkelt Fytolab eveneens nieuwe activiteiten in het buitenland.

De klantenkring omvat actoren uit alle schakels van de voedselketen: van officiële controle- en certificeringsorganismen in voedselveiligheid, veilingen, voedselverwerkende bedrijven, beroepsfederaties, import- en exportbedrijven tot grote distributieketens.

Fytolab engageert zich om bedrijven en organisaties te ondersteunen met hoog kwalitatieve analyses van residuen in plantaardige voedingstoffen. Het leveren van betrouwbare resultaten binnen de kortst mogelijke analysetijden en het optimaal ondersteunen van de klantenkring vormen de voornaamste prioriteiten voor het team van ervaren en hoog opgeleide medewerkers.

www.fytolab.com