Gent aflevering 3


WETENSCHAP/KENNIS/ONDERWIJS/ONDERZOEK

De grootste universiteitsstad van het land, dát is Gent. Meer dan 110.000 leerlingen en studenten brengen iedere dag heel wat leven in de stad. De Universiteit levert niet alleen slimme koppen af voor de arbeidsmarkt, ze creëert via innovatieve spin-offs ook zelf tewerkstelling. De Universiteit Gent stimuleert actief startende ondernemingen die doorgroeien uit het onderzoek op één van z’n faculteiten.
In 2010 stond de Universiteit Gent als enige Belgische onderwijsinstelling in de prestigieuze top 100 van beste universiteiten ter wereld. Gent eindigde op een fraaie 90ste plaats.

UITBREIDINGEN/ PROJECTEN IN HET GENTSE

De Sint-Baafskathedraal met in de onmiddellijke buurt het belfort en de Sint-Niklaaskerk, vormen al eeuwenlang het hart van Gent. De Lonely Planet nam Gent onlangs op in zijn wereldwijde top 10 van te bezoeken steden voor 2011. De reisgids bestempelt de Arteveldestad als het best bewaarde geheim van Europa.

Toeristen die met de trein aankomen in het Sint-Pietersstation zijn meteen getuige van de uitbreidingen in het Gentse. Deze stationsbuurt ondergaat op enkele jaren tijd een ware transformatie.

Iedereen kent wel de terreinen van Flanders Expo, gelegen buiten het centrum van Gent. Binnenkort noemen we dit met z’n allen The Loop. Dit deel van Gent zal niet meer buiten de stad liggen, maar er een nieuw deel van vormen.

Voetbalclub AA Gent scheert al enkele jaren hoge toppen in het verouderde Ottenstadion. Wat moet dat wel niet geven wanneer de club in de zomer van 2012 verhuist naar het Arteveldestadion?