Groep Onclin


Groep Onclin bouwt mee aan de moderne wijk ‘Blauwe Boulevard’ aan de Hasseltse Kanaalkom, een woon- werk- en winkelas die het historische centrum verbindt met de buitenwijken.

De Groep investeerde reeds in de residentie Hassaporta en leverde de Stadshaven op, een complex met 62 appartementen en een grote commerciële ruimte. Dit project van Châteaux Real Estate & Groep Onclin situeert zich op een uitgelezen locatie tussen de oude binnenstad en de Kanaalkom.

De appartementen gaan dan ook bijzonder vlot van de hand. Op dit moment zijn er nog enkele beschikbaar, onder meer met zicht op het water. Ze worden tegen oktober opgeleverd.

Na de voltooiing van de eerste fase van de westzijde van de Blauwe Boulevard, werkt Groep Onclin samen met Matexi aan het project Havenkwartier. Het gaat om een ontwerp van de Limburgse architect Alfredo de Gregorio in samenwerking met zijn Milanese collega Antonio Citterio, die tal van internationale realisaties kan voorleggen.

Havenkwartier omvat 400 appartementen, verspreid over acht gebouwen, 21.000 m2 handelsruimte en plaats voor horeca-etablissementen aan de kade. Het project vertegenwoordigt een investering van 180 miljoen euro en zal goed zijn voor een 400-tal jobs. In deze verblijfsplek staat de beleving centraal: wonen, winkelen en genieten aan het water.