GZA


GZA is een groep met drie ziekenhuiscampussen en vier woonzorgcentra in en rond Antwerpen. Patiënten en bewoners worden er omringd met de beste zorg.

Met dagelijks 1.200 patiënten die de ruim 350 artsen raadplegen en met meer dan 1.000 bedden staat het fusieziekenhuis in voor een kwart van het zorgaanbod in de Antwerpse regio.

In St-Augustinus vinden jaarlijks bijna 3.000 bevallingen plaats. Daarmee is het de grootste kraamafdeling van Vlaanderen. De dienst oncologie is een tweede speerpunten van dit hoogtechnologische ziekenhuis.

De nieuwe campus Oosterveld focust op de raadplegingen en behandelingen van ambulante kankerpatiënten. Tegelijk wordt er hier wetenschappelijk onderzoek gevoerd naar nieuwe behandelingsmethoden voor borstkanker.

De kraamafdeling van het stadsziekenhuis St-Vincentius legt de nadruk op natuurlijk bevallen. Het was één van de eerste ziekenhuizen die het label ‘babyvriendelijk hospitaal’ kreeg toegekend.

Het regionale St-Jozef ziekenhuis ontvangt ten slotte dagelijks meer dan 130 patiënten voor een raadpleging of heelkundige ingreep.

De vier vestigingen van de woonzorggroep bieden zowat 350 ouderen totaalzorg op maat. In de geest van de Gasthuiszusters gaat er bijzondere aandacht uit naar palliatieve zorg. De moderne nieuwbouw St-Bavo in Wilrijk betekent een eerste stap naar de verdubbeling van de huidige opvangcapaciteit

www.gza.be