Hebt u een zwak voor lekkernijen? Dan voelt u zich helemaal thuis in Hasselt.

Hebt u een zwak voor lekkernijen? Dan voelt u zich helemaal thuis in Hasselt, de hoofdstad van de smaak. Laat u verwennen in de restaurants en koffiehuizen, of op de gezellige terrasjes. Bezoekt u Hasselt? Ga dan zeker op zoek naar de dertig speciale geluksplekken in en rond de stad. Bijzondere pleintjes, verrassende natuur en geheime straatjes. In Hasselt vindt u ook de grootste Japanse Tuin van Europa, met een theehuis, klaterende waterpartijen en 250 Japanse kerselaars. U bereikt de jeneverstad gemakkelijk met de auto en het openbaar vervoer. Het stadsbestuur investeert nu volop in de bruisende stationsbuurt, met ruimte voor kantoren en winkels.

Waar vindt u de creatieve en vernieuwende ondernemers in Hasselt? Op de Corda Campus, natuurlijk! Een businesscommunity met zestig bedrijven die elkaar inspireren en ondersteunen. Met economisch vuurwerk als resultaat. Zo vormt Hasselt het economische hart van de technologische topregio Eindhoven-Aken-Leuven. Wie ondersteunt mee de Hasseltse ondernemers? Dat doet de Limburgse Reconversiemaatschappij.

Steeds meer studenten vinden hun weg naar de universiteit en hogescholen van Hasselt. Om die studentengroei op te vangen, bouwt de stad vier studententorens op de Campus Elfde Linie. De aanwezigheid van al dat jong geweld versterkt de kennis en creativiteit in de stad. Zo realiseert Universiteit Hasselt toponderzoek in kerndomeinen, en zorgt het voor meer innovatie en ondernemerschap. De universiteit werkt intensief samen met haar buitenlandse collega’s. En steekt de koppen bij elkaar met onderzoeksinstellingen zoals IMEC en iMinds. Daarnaast levert Hogeschool PXL professionals af die helemaal klaar zijn voor het bedrijfsleven. Hogeschool PXL kijkt graag over de grenzen. Zo werken de studenten samen met collega’s in het buitenland. En kijken ze ook over het muurtje van hun eigen vak. Omdat nieuwigheden ontstaan waar verschillende vakgebieden elkaar vinden. Welk effect heeft de aanwezigheid van onderwijsinstellingen op het ondernemerschap in de stad? U hoort het van Ontoforce en Test & Measurement Solutions.

Hasselt legt zijn bedrijven in de watten, en legt zo de kiem voor creativiteit en ondernemerschap. Om uit te blinken in de kennisintensieve economie kiest de stad voor het Triple Helix-model. Bedrijven, kennisinstellingen en overheden werken samen om innovatie naar een hoger niveau te tillen. Ook voorziet Hasselt voldoende plaatsen in de stad om te ondernemen. De Limburgse Reconversiemaatschappij investeert in kmo-zones, bedrijventerreinen en business- en wetenschapsparken. En geeft jonge technologiebedrijven een duwtje in de rug. Ook wie financiering nodig heeft om op te starten, uit te breiden of te investeren in projecten, kan terecht bij LRM.