Hasselt trekt steeds meer studenten aan. En dat is niet zo gek.


Hasselt trekt steeds meer studenten aan. En dat is niet zo gek. Want de stad lééft. Blaas na de lessen uit in een van de vele cafés, snuif cultuur op in Kunstencentrum BELGIE. Of zie uw favoriete band in actie in de Muziekodroom. In Hasselt verveelt u zich geen moment. Maar het muzikale hoogtepunt is natuurlijk Pukkelpop. Ingrediënten van dit fantastische festival? Drie dagen, drie podia en meer dan 220 acts. Met 66.000 muziekliefhebbers per dag als resultaat. Leer feesten zoals dat alleen in Limburg kan. En studeren? Dat doen de Hasseltse studenten op de Campus Elfde Linie. Een echte stadscampus met ruimte voor de universiteit, hogescholen en secundaire scholen. Er wordt nu gewerkt aan een uitgebreid aanbod van studentenvoorzieningen, een park en een nieuw stedelijk zwembad.

Wie leidt de ondernemers en onderzoekers van morgen op? Dat doet UHasselt. De universiteit legt de basis voor de maatschappelijke en economische ontwikkelingen in de streek. Universitaire onderzoeksresultaten krijgen een vervolg in spin-offs. Zo zijn er startersbedrijven rond interactieve applicaties, behandeling van chronische auto-immuunziekten en e-learning.

Extra troef van de jeneverstad is de Corda Campus, een bedrijvenpark gericht op innovatieve technologieën en diensten. Goed voor 56.000 m2 kantoor-, labo- en atelierruimte. Voor zowel ervaren ondernemers als start-ups. De Corda Campus is een bedrijvencentrum 2.0 waar netwerking en kruisbestuiving centraal staan. Een echte community!

Een van de bedrijven op de Corda Campus is Test & Measurement Solutions. Het bedrijf ontwerpt en produceert technologische systemen om productieprocessen te verbeteren. Omdat de menselijke precisie niet langer volstaat voor de hoge kwaliteitseisen. Test & Measurement Solutions koos bewust voor de centrale ligging van de Corda Campus – op een steenworp afstand van autowegen, stations en luchthavens. De nieuwe bollebozen in het bedrijf komen van de universiteit en hogescholen in de buurt. En voor bepaalde toepassingen werkt Test & Measurement Solutions samen met de andere bedrijven op de campus. Kortom: De Corda Campus is de gedroomde uitvalsbasis voor een ambitieus en internationaal bedrijf. Zo vertelt CEO Kurt Hensen.

Ook Aminolabs vond zijn plek op de Corda Campus. Het hoogtechnologische bedrijf ontwikkelt, produceert en verpakt sport- en voedingssupplementen. Onderzoek en ontwikkeling staan dus centraal. Om nieuwe producten te ontwikkelen, werkt het bedrijf intensief samen met onderzoeksinstellingen. En nieuwe werknemers komen rechtstreeks van de universiteit.