Hasselt bouwt aan de stad van de toekomst.


Hasselt bouwt aan de stad van de toekomst. Zo ontpopt het Quartier Canal aan het Albertkanaal zich tot dé place to be voor wie van muziek en uitgaan houdt. Terwijl u in de Grenslandhallen op de evenementensite terecht kunt voor sportevenementen, tentoonstellingen en beurzen. De Hasseltse stationsbuurt krijgt een nieuw stationsgebouw en bijbehorend plein, en extra ruimte om te wonen en te werken. Ook werd in maart 2015 het startschot gegeven voor de bouw van vier studententorens op de Campus Elfde Linie. De eerste toren heeft zes verdiepingen en 74 studentenkamers, en is klaar in september 2016. Er is nog meer, want Hasselt blaast de Kanaalkom nieuw leven in met woningen, kantoren en winkelstraten. En véél groen.

Meer ruimte vrijmaken voor ondernemers in de stad. En onderwijs en ondernemingen dichter bij elkaar brengen. Voorzitter van Voka Limburg Paul Kumpen juicht die nieuwe initiatieven toe. Want alleen zo krijgt de vierde industriële revolutie in Limburg een kans – met slimme, digitale technologieën. Paul Kumpen is niet alleen voorzitter van Voka, maar leidt ook Kumpen nv, een bouwbedrijf gespecialiseerd in riolerings- en wegenwerken.

Ook Drieskens & Dubois Architecten, Mass Architects en gebouwbeheerder De Syndicus kiezen bewust voor Hasselt.

Jos Dubois is stichtend vennoot van Drieskens & Dubois Architecten. Sinds 1970 bepalen zij mee het gezicht van de stad. Met projecten in de woning-, industrie- en stedenbouw. Wat vindt hij van de geplande stadsontwikkelingsprojecten?

Hasselt krijgt een nieuw stadsdeel aan de Kanaalkom: de Blauwe Boulevard. De woon-, werk- en winkelas verbindt het historische centrum met de buitenwijken van de stad. Het Havenkwartier krijgt een brug voor voetgangers en fietsers, terrassen langs het water en gezellige binnenpleintjes. Group Onclin bouwt mee aan de moderne nieuwe wijk. Zij investeerden al in de nieuwe residentie Hassaporta. En leveren dit jaar ook de Stadshaven op. Het complex Stadshaven bestaat uit 62 appartementen en een grote commerciële ruimte. Waarom is dit een toplocatie in Hasselt? Philippe Onclin vertelt.

Nog heel wat andere bedrijven drukken hun stempel zichtbaar op de stad. Familiebedrijf Eurorent is al jaren dé verhuurspecialist van machines voor uw bouwproject, bedrijf en tuin. Met vijf vestigingen in Limburg en Luik zijn ze de grootste in de regio. Ook Garage Boden is een begrip in de stad. U vindt er nieuwe en tweedehandse wagens van Opel en Chevrolet.