13.000 hectare oppervlakte, meer dan duizend kilometer spoorrails en 25 bruggen. Welkom in de Haven van Antwerpen!


13.000 hectare oppervlakte, meer dan duizend kilometer spoorrails en 25 bruggen. Welkom in de Haven van Antwerpen! Dankzij haar centrale ligging en moderne opslagruimtes en machines is de haven dé toegangspoort tot de rest van Europa en de wereld. Elke dag bouwen 150.000 mensen mee aan dat succes. Havenarbeiders laden en lossen de klok rond de meest uiteenlopende goederen.

De medewerkers van het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen spelen een onmisbare rol. Want ze beheren en onderhouden de haveninfrastructuur, plannen de verdere uitbouw en promoten de haven in binnen- en buitenland. Binnenkort verhuizen ze naar een nieuwe werkplek: het Havenhuis. Een staaltje internationale toparchitectuur!

Willebroek is de gemeente van het water. Het water zorgt met de binnenscheepvaart voor een bloeiende economie. En trekt ook heel wat toeristen aan. Want op en rond het water is het heerlijk varen, wandelen en fietsen. Wie cultuur wil opsnuiven, kan terecht in het Fort van Breendonk, Brouwerij Lamot en het Museum Sashuis, dat de geschiedenis van de Willebroekse vaart vertelt. Bezoekt u de gemeente? Ga dan zeker op zoek naar de beroemde Brug van Willebroek.

De komende jaren zet Willebroek alles in op ondernemerschap – samen met Voka, Unizo, de Werkwinkel en het OCMW. Zo creëren ze voldoende werkgelegenheid voor iedereen in de streek. Burgemeester Eddy Bevers vertelt ook dat er nieuwe ontwikkelingen van bedrijventerreinen in de pijplijn zitten.