Honda Europe


Honda Europe werd in 1978 opgericht en maakt deel uit van het Japanse Honda Motor Corporation, wereldwijd de grootste producent van motoren en motorfietsen. Deze logistieke entiteit voor Europa is gevestigd in het Gentse havengebied. Van hieruit worden de zes andere Europese logistieke centra van Honda centraal beheerd en gecoördineerd.

Zowel wisselstukken, wagens, tweewielers als power equipment (zoals grasmaaiers, generatoren en buitenboordmotoren) moeten door Honda Europe binnen de kortste termijn, tegen de laagste kostprijs en in best mogelijke omstandigheden bij de klanten afgeleverd worden.

Die klantenkring bestaat uit verkoopskantoren in diverse Europese landen, terwijl er rechtstreeks aan het dealernetwerk wordt geleverd. Voor de motoren zijn de klanten evenwel Original Equipment Manufacturers.

Honda Europe streeft onafgebroken naar verbetering op het gebied van dienstverlening, logistieke flow, milieuvriendelijkheid en efficiëntie. Dit alles met het oog op het blijvend verbeteren van de tevredenheid van de klanten en het overtreffen van hun verwachtingen.

De medewerkers spelen in dit alles een belangrijke rol. Honda Europe stimuleert hun creativiteit, betrokkenheid en gedrevenheid om een bijdrage te leveren aan de voortdurende optimalisering van de operaties.

www.hondaeurope.be