Ikea


De Ikea winkel te Wilrijk was destijds één van de eerste vestigingen van het Zweedse merk in België. Momenteel is Ikea bezig alle verouderde winkels op te frissen of te herbouwen tot grotere conceptwinkels.

Een dergelijke metamorfose vindt nu ook plaats in Wilrijk. Er komt een volledig nieuwe zaak met twee verdiepingen en een ondergrondse parking, die plaats biedt aan ruim 1.300 voertuigen. Het restaurant zal ruimer bemeten zijn en vanzelfsprekend wordt het assortiment uitgebreid. Zo zal Ikea Wilrijk zijn klanten nog meer wooninspiratie bieden.

Bij het bouwen of renoveren van zijn winkels hecht Ikea bijzonder veel belang aan duurzaamheid. Op termijn moeten de conceptwinkels stuk voor stuk voor 100% gebruikmaken van alternatieve energie.

Ook de vestiging te Wilrijk zal beantwoorden aan deze filosofie. Zo komen er 2.700 zonnepanelen op het dak, is de isolatie uiterst performant, maakt men gebruik van warmtepompen voor de verwarming en van LED-verlichting voor de ondergrondse parking. Bovendien komt er een Warmtekrachtkoppelingsinstallatie.

De A12 te Wilrijk betekent een uitgelezen locatie voor Ikea, vandaag meer dan ooit met de nieuwe conceptwinkel en het nieuwe mobiliteitsplan. Ondertussen kijkt men uit naar een tweede locatie voor een bijkomende winkel in het noorden van Antwerpen.

www.ikea.be