inCT


inCT is gespecialiseerd in het scannen van voorwerpen aan de hand van X-stralen micro-CT. Deze technologie is verwant met de CT-scanners die in de medische wereld worden gebruikt, maar kan details zichtbaar maken die tot duizendmaal kleiner zijn. De onderneming beschikt over de meest geavanceerde hard- en software in haar vakgebied.

Op de manier kan men van voorwerpen een compleet 3D-model verkrijgen, zonder ze open te breken of stuk te maken. Ondernemingen doen een beroep op de technologische expertise van inCT om producten te onderzoeken op barstjes, scheuren of defecten, de precieze afmetingen te bepalen van componenten of zelfs de poriestructuur ervan te bestuderen.

Het kan daarbij gaan om voorwerpen in alle denkbare materialen, met een omvang van van enkele millimeter tot meer dan tien centimeter.

Farmaceutische bedrijven vragen bijvoorbeeld om geneesmiddelen in pilvorm te scannen om hun microstructuur te bepalen. Zo komen ze onder andere meer te weten over hun oplosbaarheid. Men kan ook meer inzicht verkrijgen in nieuwe composietmaterialen door onderzoek te voeren naar vezels, korrels, pori├źn en afmetingen.

inCT wil een totaaloplossing aanbieden, die verder gaat dan het louter afleveren van data. De dienstverlening omvat eveneens het maken van 3D-beelden en een volledige structuuranalyse van voorwerpen.

www.inct.be