Indaver


Het Indaver Milieupark te Willebroek verwerkt zomaar eventjes 20% van alle PMD- afval, dat in België wordt geproduceerd. Dit verpakkingsafval krijgt een nieuw leven als waardevolle grondstoffen aan de hand van verschillende hoogtechnologische bewerkingen.

Via optische lezing worden de HDPE plasticflessen en de PET- flessen naar afzonderlijke transportbanden geleid, waarna een tweede lezer de gekleurde en niet-gekleurde PET- flessen van elkaar scheidt.

Verschillende magnetische, infrarood- en blaasvoorzieningen sorteren drankkartons, blik en aluminiumafval. Bij dit alles wordt er nauwlettend over gewaakt dat er geen onzuiverheden bij het recycleerbare materiaal terechtkomen. Een correcte scheiding is dan ook van doorslaggevend belang voor de verdere recyclage en het hergebruik van de materialen.

Naast PMD sorteert, verwerkt en behandelt Indaver Willebroek eveneens grote hoeveelheden plastic verpakkingsfolies, zakken en harde kunststoffen. Het milieupark geldt als hét kenniscentrum voor de voorbehandeling en verwerking van kunststoffen, papier en karton.

De gesorteerde fracties vormen waardevolle grondstoffen voor de recyclage-industrie, de kwalitatieve eindproducten vinden we terug in een brede waaier van dagelijkse toepassingen.

Zo vormt Indaver Willebroek een belangrijke schakel in de kringloopeconomie die het nastreeft.

www.indaver.be