Integrated DNA Technologies


IDT (voluit Integrated DNA Technologies) werd opgericht in 1987 en is vandaag de grootste producent van oligonucleotiden op maat, voor onderzoek en diagnose in de ‘life sciences’. Het Europese hoofdkwartier te Leuven opende zijn deuren in 2006.

IDT stelt zich tot doel oligo-nucleotides van de hoogst mogelijke kwaliteit te leveren, binnen de kortst mogelijke termijn en met een uitgesproken klantgerichte dienstverlening. De vijfhonderd medewerkers verwerken dagelijks 30.000 oligo’s in opdracht van meer dan 77.000 actieve klanten over de hele wereld.

Vanuit haar filosofie om steeds vooruitgang te boeken in DNA-gerelateerde technologieën, ontwikkelde Integrated DNA Technologies het meest efficiënte oligo-syntheseplatform op de markt.

Alle oligonucleotiden worden na de synthese getest op hun kwaliteit aan de hand van een massaspectrophotometer. Het ESI-platform dat IDT hiervoor ontwikkeld heeft, is twaalf- tot vijftienmaal gevoeliger dan de geldende industrienorm. De resultaten van deze analyses kunnen gratis geraadpleegd worden op de website van IDT.

Naast oligonucleotiden levert IDT ook synthetische genen.

Eén van de snelst groeiende segmenten  is deze van de kwantitatieve PCR (of qPCR). IDT is de enige onderneming ter wereld die een vergunning verwierf van Applied Biosystems om qPCR-probes en qPRC-assays te verkopen.

www.idtdna.com