IQ Park


Het IQPark te Lanklaar (Dilsen-Stokkem) is een nieuw bedrijventerrein aan de Zuid-Willemsvaart, dat unieke perspectieven biedt voor zowel ondernemingen als voor mensen die willen wonen en werken in een groene omgeving.

Het terrein van maar liefst 17 hectare is volledig in privé-handen. De partners staan dus zelf in voor de wegenaanleg en de ontwikkeling van de percelen.

Het nabijgelegen Maasmechelen Village shopping center verwelkomt jaarlijks ruim twee miljoen bezoekers, die stuk voor stuk langs het IQPark voorbijkomen. Zo vormt het terrein een prima uitstalraam voor bedrijven met een representatief karakter. Daarnaast is er ook ruimte voor industriële ondernemingen.

Een derde belangrijke doelstelling is het realiseren van mogelijkheden voor ‘wonen en werken aan het water’. Woongelegenheid vlakbij de werkplaats draagt bij tot een oplossing voor het mobiliteitsprobleem. De mensen wonen bovendien op een rustige en vlot bereikbare locatie.

Voor de werkgevers vormen de nabijheid van de werknemers en de voortdurende aanwezigheid van mensen op het terrein – met de bijbehorende sociale controle – doorslaggevende pluspunten.

Van de 17 hectare zijn er nog maar een viertal ingevuld. Er is dus nog heel wat beschikbare ruimte voor ondernemingen die willen genieten van de unieke voordelen van een gemengd bedrijventerrein.

www.iqpark.be