Lalemant Trucking


De Lalemant Group werd opgericht in 1885 te Gent en is gespecialiseerd in maritiem transport, chartering, binnenvaart en overslag. Efficiëntie, nauwgezetheid en dynamisme vormden van meet af aan de voornaamste bedrijfswaarden en zijn dat vandaag nog steeds.

Binnen de Groep staat Lalemant Trucking in voor wegtransport. Het bedrijf is gespecialiseerd in volle ladingen, vooral voor de Oost-Europese markt. Vaste bestemmingen zijn onder meer Moskou, Polen, Tsjechië en Oekraïne. Sinds enkele jaren werd de actieradius uitgebreid en rijden de trucks van Lalemant ook naar Engeland, Spanje en de rest van Zuid-Europa.

De kracht van Lalemant Trucking schuilt in de ervaren en gedreven medewerkers, die nauw samenwerken en alles in het werk stellen om de klantenkring een optimale dienstverlening te bieden.

Diversificatie is een tweede belangrijke troef van de Gentse transportonderneming. In 1996 werd een eerste dochterbedrijf geopend in Moskou, waarna er nog verschillende buitenlandse vestigingen volgden. Die bleken doorslaggevend voor de groei van de onderneming. De Europese filialen zijn inmiddels goed voor 40% van de totale omzet.

Lalemant Trucking wil haar gestage groei de komende jaren verder zetten door gevat en doordacht in te spelen op de marktopportuniteiten.

www.lalemant.com