Leuven aflevering 3


In Leuven is het goed wonen, leven én werken. Je vindt hier een stad op mensenmaat, waar alles in functie staat van z’n inwoners. Het culturele leven bruist er met tal van kleinschalige gezellige activiteiten, maar ook van grote evenementen. Shoppingmogelijkheden zijn er in de verschillende winkelwandelstraten in overvloed en met het overweldigende aanbod aan restaurants weet je als lekkerbek amper waar te beginnen.

Werken vlakbij je thuis, is de droom van velen. Wie woont in Leuven, maakt grote kans om deze ambitie waar te maken. De Leuvense regio telt een enorme economische bedrijvigheid, met een divers jobaanbod in zowel grote, middelgrote als kleine bedrijven.

De beschikbaarheid vandaag van moderne en prima bereikbare kantoorruimte – we verwijzen naar de vele stadsontwikkelingsprojecten, in het bijzonder aan het station – en de talrijke hoogopgeleiden die er jaarlijks afstuderen, maken van Leuven een stad waar ondernemen loont.

Leuven is een stad die dienstverlening altijd hoog in het vaandel draagt. Consultancyfirma’s, communicatiebureaus, juridische kantoren, uitzendbureaus, financiële dienstverlening, architecten, softwareontwikkeling, ICT, engineering, productontwikkeling. Het zijn maar enkele voorbeelden van de diensten die bedrijven uit Leuven aan heel Vlaanderen – en vaak ver daarbuiten – aanbieden.