Leuven aflevering 4


Naast de Oude Markt, het unieke stadhuis op de Grote Markt en de gezellige winkelstraten heeft Leuven nog een trekpleister die u niet meteen in het voorgaande lijstje verwacht: het Universitair Ziekenhuis, met als grootste campus Gasthuisberg. Weinig trekpleisters kunnen zeggen dat ze dagelijks tienduizenden bezoekers over de vloer krijgen.

Met de aanwezigheid van het UZ Leuven en een universiteit met een roemrijke medische traditie, hoeft het niet te verwonderen dat de life sciences een belangrijke economische groeipijler vormen in de Leuvense regio. Om jonge biotechnologiebedrijven alle kansen te geven, heeft Leuven een heuse Bio-Incubator. De jonge bedrijven krijgen alle mogelijke ondersteuning, zowel op vlak van infrastructuur als managementadvies.

Naast een onderwijsinstelling met tienduizenden studenten is de Universiteit Leuven ook en vooral een groot bedrijf waar jaarbudgetten die tot in de vele miljoen euro’s lopen, efficiënt moeten worden beheerd. Een universiteit moet renderen, niet alleen door het afleveren van gediplomeerde studenten, maar ook door het aanvragen van patenten en het oprichten van spin-offs.