Welkom in het sympathieke Lummen!


Welkom in het sympathieke Lummen! Deze Limburgse stad telt ruim 14.000 inwoners en is voornamelijk bekend omwille van haar verkeerswisselaar ‘Het Klaverblad’.

Al is Lummen meer dan een knooppunt tussen autosnelwegen. Netjes verborgen in het groen vind je hier namelijk pareltjes zoals De Burg en Het Hamel, twee kastelen. Het Schulensmeer is ook een absolute topper, dit natuurgebied van 400 hectare groot ligt rond Vlaanderens grootste waterplas. Een andere must visit in Lummen is de Duizendjarige Eik die opvalt met zijn stamomtrek van 6,3 meter.

Lummen staat voor aangenaam wonen, en ook het werkklimaat is er gunstig. De stad telt acht industriezones en het stadsbestuur onderneemt allerlei initiatieven om een gezond ondernemersklimaat te creëren.

De absolute troef van Lummen is haar bereikbaarheid. Met de trein spoor je er gemakkelijk heen en met de wagen is dat niet anders. Het Klaverblad tussen de E 313 Antwerpen-Luik en de E 314 Leuven-Aken zorgt ervoor dat je de stad probleemloos in geraakt en maakt haar tot een economische groeipool. En ook het Albertkanaal speelt al jarenlang een belangrijke economische rol, jaarlijks worden er meer dan 40 miljoen ton goederen en vierhonderdduizend containers over vervoerd.

Lummen krijgt bovendien ondersteuning van het Economisch Netwerk Albertkanaal, deze organisatie stemt de economische sterkten van de hele kanaalregio op elkaar af en vangt de economische groei gestructureerd op.