Maasland aflevering 1


In het uiterste oosten van de provincie Limburg vinden we het Maasland. De steden Maaseik en Dilsen-Stokkem en de gemeentes Maasmechelen en Lanaken vormen er van noord naar zuid één langgerekt lint langs de bochtige oevers van de Maas.

Naar de grootste troeven van het Maasland hoeven we niet ver te zoeken: massa’s vrije ruimte om te ondernemen en internationale verkeersaders – of deze nu over de weg of het water lopen – doorkruisen het gebied. Laten we beginnen met het water. De Maas scheidt het Belgische Maasland van Nederlands Limburg. De autosnelweg E314 leidt enerzijds richting steden als Genk, Hasselt, Antwerpen en Brussel, in de andere richting liggen Nederland en Duitsland op korte rijafstand.

Waar je ook bent in het Maasland, het buitenland is nooit veraf. Als je de Maas oversteekt, stap je meteen Nederland in. Ook voor Duitsland hoef je niet lang in de wagen te zitten. Maasland ligt dan ook in het hart van het Euregiogebied Maas – Rijn. Voor ambitieuze ondernemers die over de grenzen durven kijken, biedt dit ongekende mogelijkheden.