Maasland aflevering 2


Het Maasland bezit een sterke ondernemerscultuur. De regio toont veel respect voor het koolmijnverleden, maar bouwt al decennialang ijverig aan een nieuwe toekomst. En met succes, maar elke stad of gemeente op zijn manier! Terwijl we veel voedingsbedrijven en shoppingmogelijkheden terugvinden in Maasmechelen, specialiseert Dilsen-Stokkem zich in de verwerkende industrie. Maaseik staat dan weer sterk op cultureel en historisch vlak. Lanaken speelt vooral het groene en recreatieve karakter van de streek uit.

Grensoverschrijdend shoppen zit in de lift. En dat geldt niet alleen voor de Nederlanders of Duitsers die massaal Maasmechelen Village bezoeken voor de beste outletkoopjes. Ook bedrijven die zakendoen met andere bedrijven, laten zich steeds minder door landsgrenzen tegenhouden. Dankzij de prima logistieke mogelijkheden over het land en over het water, vormt het Maasland de perfecte uitvalsbasis om internationaal te ondernemen. De internationale vrachtluchthaven van Luik ligt bovendien op korte rijafstand..

Tal van bedrijven in het Maasland specialiseerden zich in deze internationale logistiek. Transportbedrijven, opslag- en overslagterreinen, laad- en loskades,… Andere bedrijven die internationaal willen handel drijven, maken op hun beurt gretig gebruik van deze faciliteiten en diensten.