Belgische bedrijven hechten veel belang aan innovatie. Malle Aflevering 2.


Belgische bedrijven hechten veel belang aan innovatie. Dat was een van de resultaten uit de grote ondernemersenquête eind 2014. Maar hoe winnen onze kmo’s de concurrentiestrijd met bedrijven uit de lageloonlanden? Door flexibiliteit en maatwerk. Want de Belgische consument wil een uniek product, iets dat precies past bij zijn wensen en de noden. Ook de uitgebreide en betrouwbare dienst na verkoop is een doorslaggevende troef. Daarom houdt u de afstand tussen producent en consument best zo klein mogelijk. Dat weten ook Gert De Vos van verlichtingsbedrijf ETAP en Roel Sterkens van Sterkens Security.

Het profiel van Belgische ondernemers? Betrouwbare harde werkers met een passie voor de stiel, een hart voor de klant, en oog voor innovatie. Want door samenwerking met universiteiten, onderzoeksinstellingen en andere bedrijven zagen al heel wat baanbrekende producten het licht. Zo maken we het verschil met goedkopere bedrijven uit het buitenland. En daarop mogen we fier zijn, vindt Karel Mintjens, bedrijfsleider van de Mintjens Group, specialist in eiken woon- en slaapkamers. Ook bakstenenproducent Wienerberger in Malle trekt de kaart van de innovatie. Ze produceren energie-efficiënte bouwmaterialen die lang meegaan – mét respect voor mens en milieu.

Malle, dat is profiteren van het goede leven. Met een Trappist Westmalle, koffie van Taeymans en een Westmals appel-amandelgebak. Om vingers en duimen bij af te likken. U vindt al die streekproducten terug in het Malse Mandje, samen met andere lekkernijen zoals choco, peperkoek, koekjes en chocolade. Maar gemeente Malle is er niet alleen voor de snoepers. Ook de sportliefhebbers zijn er helemaal thuis. Want de jaarlijkse Internationale Sluitingsprijs Oostmalle is de laatste wedstrijd van elk veldritseizoen. Een absolute feestcross – voor zowel de renners als de supporters! Wie zijn die Malse levensgenieters? Brouwerijdirecteur Philippe Van Assche is er alvast een van.