Malle Aflevering 1


Trappistenbier, Kasteel de Renesse en de jaarlijkse afsluiter van het veldritseizoen. We nemen u mee op avontuur door Malle, een swingende gemeente in de Antwerpse Kempen. U wandelt en fietst er door de prachtige natuur. En herbeleeft er de geschiedenis bij een bezoek aan de vele kastelen, kerken en abdijen. Uitblazen doet u in een van de tientallen cafés of restaurants.

Meer dan duizend zelfstandige ondernemers maken van Malle een échte ondernemershub. Onder hen vonden er heel wat hun weg naar het modern uitgeruste bedrijvenpark van Malle. Hebben ze vragen of klachten? Dan staat het ondernemersloket van de gemeente voor hen paraat.

Aan de Antwerpsesteenweg ligt het Bedrijvenpark Malle, kortweg: BPM. Daar werken honderd bedrijven via een vzw samen om van het industrieterrein een toplocatie te maken. Hoe doen ze dat? Door netwerkmomenten te organiseren met overheden, bedrijven buiten Malle en organisaties zoals UNIZO en Voka. Daarnaast vormt de vzw de strategische schakel tussen de bedrijven en het gemeentebestuur. Ook stimuleert het industriepark samenwerking tussen bedrijven. De vierde opdracht van de vzw bestaat uit concrete projecten. Zo organiseren ze voordelige groepsaankopen, een jobbeurs en informatiesessies over financiering, ecologische mobiliteit en afvalverwerking. Aan het woord is Kris Huysmans, voorzitter van de vzw Bedrijvenpark Malle.