Matte D’or


Matte D’or werd opgericht in 1997 en is sinds 1990 gevestigd in Mechelen. De kleine, maar snelgroeiende groothandelsbakkerij verdeelt haar producten aan groothandels, die ze op hun beurt doorverkopen aan de bakkers.

Matte D’or is vooral gespecialiseerd in de productie van ambachtelijke mattentaarten volgens de traditionele methode. Deze worden vers aangeleverd of diepgevroren, waarna de bakker ze kan afbakken.

Sinds kort maakt ook de mini-mattentaart deel uit van het productassortiment. Deze variant werd speciaal ontwikkeld voor verkoop in de Horeca. Daarnaast biedt de groothandelsbakkerij ook thematische seizoensproducten aan, zoals tijdens de Halloweenperiode.

Matte D’Or zweert bij het gebruik van niets dan natuurlijke en hoog kwalitatieve grondstoffen. In combinatie met de ambachtelijke bereidingswijze zorgen deze voor een ongeëvenaard aroma en een voortreffelijke smaak. De onderneming voldoet sinds 2007 aan het autocontrolesysteem, volgens de standaard Fedisfood voor de KMO. Zo zijn de klanten verzekerd van de aanwezigheid van een intern systeem voor voedselveiligheid.

In de nabije toekomst wil Matte D’Or haar assortiment kwaliteitsproducten verder uitbreiden. De geplande verhuis naar een nieuwe locatie met bijkomende infrastructuur biedt op dit gebied de nodige perspectieven.

www.mattedor.be